Sve spremno za početak škole za više od 900 učenika

0
Osnovna škola

SOKOLAC – U Osnovnoj školi „Sokolac“ sve je spremno za početak nastave za više od 900 učenika, među kojima je 120 prvačića koji će biti raspoređeni u pet odjeljenja.

Direktor ove škole Divna Janković rekla je Srni da će u novoj školskoj godini učenici biti raspoređeni u ukupno 39 odjeljenja.

„Jedna smo od rijetkih osnovnih škola u Republici Srpskoj u kojoj je ove godine povećan broj za tridesetak prvačića, što nas sve raduje“, navela je Jankovićeva.

Pream njenim riječima, učenici prvih razreda biće raspoređeni u tri smjene, po dva odjeljenja u prvoj i drugoj i jedno u međusmjeni.

Ona je naglasila da je škola riješila problem nedostatka prostora zahvaljujući razumijevanju sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koja im je uz podršku lokalne uprave ustupila jednu prostoriju za đake prvake.

Prema zahtjevima roditelja, u sokolačkoj osnovnoj školi biće organizovan i produženi boravak za učenike.

U kombinovanom odjeljenju Područne škole u Knežini ove školske godine nastavu će slušati sedam, a u Područnoj školi na Ravnoj Romaniji šest učenika. Ove područne škole rade u okviru Osnovne škole „Sokolac“.

Jankovićeva je navela da su kadrovski uslovi vrlo dobri i da je nastava u ovoj školi u potpunosti stručno zastupljena.

Ona je izrazila nadu da će uskoro početi realizacija projekta energetske efikasnosti na objektu ove škole, čime će biti poboljšani uslovi zagrijavanja učionica i smanjeni troškovi grijanja u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Nastava za više od 900 učenika u Osnovnoj školi „Sokolac“ u prvom polugodištu za školsku 2018/2019. godinu počinje u ponedjeljak, 3. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare