Sve spremno za početak drugog polugodišta

0

SOKOLAC – Sve je spremno za početak nastave u drugom polugodištu za 852 učenika Osnovne škole „Sokolac“ i gotovo 400 učenika u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu i Područnom odjeljenju na Han Pijesku, rečeno je Srni u ove dvije ustanove.

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić naglasio je da je sve spremno za početak nastave prema ranijem rasporedu, po grupama i časovima od po 20 minuta.

Direktor Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ na Sokocu Miroslav Maksimović rekao je da će se nastava u centralnoj školi na Sokocu odvijati sa časovima koji traju po 20 minuta, a u Područnom odjeljenju na Han Pijesku po 30 minuta.

Maksimović je naglasio da su riješeni manji tehnički problemi na vodovodnoj mreži u centralnoj školi, nastali zbog niske temperature vazduha, te dodao da škola ima dovoljne količine uglja za zagrijavanje prostorija.

U okviru sokolačkog Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ djeluje Područno odjeljenje na Han Pijesku.

U obje obrazovne ustanove na Sokocu su podsjetili da su krajem prvog polugodišta, zahvaljujući Regionalnalnom Crvenom krstu i opštini Sokolac, dobili više sredstava za zaštitu od virusa korona, što će pomoći pri primjeni epidemioloških mjera za zaštitu od širenja virusa korona.

Srednjoškolskom centru su uručeni stalak i sredstva za dezinfekciju ruku i prostorija, kao i dovoljan broj zaštitnih maski, a Osnovnoj školi zaštitni viziri, toplomjeri, maske i sredstva za dezinfekciju ruku i prostorija.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u četvrtak, 21. januara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments