Sve spremno za nedjeljni „Planinarski pohod na Romaniju“

0
Sve spremno za nedjeljni

SOKOLAC – Na „Pohodu na Romaniju“ u nedjelju, 5. novembra, domaćin i organizator, sokolačko Planinarsko društvo „Glasinac“, očekuje oko 50 učesnika.

Sekretar Planinarskog društva „Glasinac“ Vera Mijatović rekla je Srni da su se do danas za pohod prijavili planinari sa Han Pijeska i Pala, iz Istočnog Novog Sarajeva i dvadesetak članova „Glasinca“, a očekuju se i gosti, članovi prijateljskog društva „Planinarski vukovi“ iz Kruševca.

„Prema planu, planinari polaze sa Sokoca u nedjelju u 7.30 časova, u 8.00 časova je skup kod Planinarskog doma `Crvene stijene`, a potom se pješači stazom dugačkom 15 kilometara do najvišeg vrha Romanije – Veliki Lupoglav /1.652 metara nadmorske visine/“, navela je Mijatovićeva.

U okviru pohoda predviđeno je pješačenje Novakovom njivom, posjeta čuvenoj Novakovoj pećini, /pećini Starine Novaka/, a završava se druženjem na Jokića brdu kod Divove kolibe.

Mijatovićeva je podsjetila da su članovi Planinarskog društva „Glasinac“, na poziv prijatelja iz Sarajeva 22. oktobra posjetili vodopad Skakavac, lokalitet proglašen Spomenikom prirode 2002. godine, i „Pohodom na Romaniju“ žele da zaokruže uspješnu planinarsku godinu u ovoj sezoni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare