Свакодневно угрожен живот Радована Караџића

0

Живот првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, који се налази у британском затвору, свакодневно је угрожен јер је у посљедњих шест дана неколико пута губио свијест, при чему је дошло до повреде главе, кука, ребара и оба рамена, рекла је Срни његова кћерка Соња Караџић Јовичевић.

Она је прецизирала да су га сваки пут довлачили из купатила и ходника и остављали у ћелији без надзора, медицинске помоћи и испитивања.

„За ових више од два мјесеца од прошлог алармантног стања, није имао никакву дијагностичку процедуру, па самим тим ни терапију за постојеће проблеме“, истакла је Караџић Јовичевић, која је и љекар.

Она је констатовала да је његово здравствено стање све озбиљније.

„Обичном лаику је јасно да му је хитно потребна стручна помоћ, као што је сада свима потпуно јасно да је његов живот свакодневно угрожен. Свакодневно!“, упозорила је Караџићева кћерка.

Она је констатовала да се ово више не може назвати једноставним покушајем убиства.

„Ово је систематско нехумано лишавање човјека његових права на медицинску помоћ у циљу изазивања неповратне штете и посљедица како би дошло до споре, мучне и сигурне смрти“, закључила је Јовичевић Караџић.

Затвор на британском острву Вајт у којем Караџић издржава казну доживотне робије има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове који су предвиђени стандардима у већини европских држава.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare