Svaki poziv na rat treba da bude najstrože sankcionisan

0

SARAJEVO – Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da najstrože treba sankcionisati svaki poziv na rat bez obzira od koga dolazio.

„Treba da bude sankcionisan pa ma ko bio, bez obzira da li je riječ o nekome iz Frankfurta ili bilo kog drugog mjesta. Nije bitno ime i da li je iz ovog ili onog naroda, treba da bude sankcionisan“, rekao je Šarović osvrćući se na objave konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je putem „Tvitera“ pozivao na rat i džihad.

Šarović je dodao da su jedan ljudski život i sloboda svakog čovjeka najznačajniji i da ništa nije vrijedno kao sloboda i mir.

On je ocijenio da je atmosfera i situacija u BiH vrlo loša. „Mir i stabilnost ove zemlje je najvažnija“, poručio je Šarović.

„Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber“, napisao je Atović na „Tviteru“, pa kasnije ugasio nalog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare