Svadbe i slične svečanosti održavati na otvorenom

0

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske preporučio je da se svadbene i slične svečanosti, kad god je to moguće, organizuju na otvorenom i da se broj zvanica ograniči na najmanji mogući.

U preporukama za održavanje svadbenih svečanosti i sličnih događaja navodi se da maksimalan broj zvanica treba da bude u skladu sa trenutno važećim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Za vrijeme boravka u objektu u kojem se organizuje proslava, preporučuje se održavanje fizičke distance između gostiju, te primjena svih drugih važećih higijensko-epidemioloških mjera.

Za organizaciju svadbene svečanosti u skladu sa važećim mjerama odgovoran je organizator proslave, koji određuje odgovorno lice koje se stara da se mjere poštuju.

Organizator svadbene svečanosti vodi evidenciju prisutnih gostiju, a evidencija obuhvata ime i prezime i kontakt telefon.

Osobe koje imaju simptome zarazne bolesti /povišena temperatura, respiratorni simptomi kao kašalj i kratak dah, bol u grlu, malaksalost, bol u mišićima, proliv, povraćanje/ ili kod kojih postoji sumnja ili potvrđena kovid 19 infekcija, kao i oni koji su bili u kontaktu s osobama sa sumnjom ili osobama sa potvrđenom kovid 19 infekcijom ne smiju prisustvovati ovim proslavama.

Sjedeća mjesta u prostoru objekta potrebno je rasporediti na način kako je navedeno u preporukama za ugostiteljske objekte.

Prilikom izvođenja muzike uživo, potrebno je obezbijediti udaljenost od četiri metra između bine /prostora za izvođenje muzike/ i stolova, a ne preporučuju se aktivnosti koje uključuju blizak fizički kontakt, kao što je ples, grljenje, ljubljenje i drugo, osim ako se ne radi o članovima istog domaćinstva ili osobama koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Na ulazu u objekat potrebno je postaviti dozator sa dezinfekcionim sredstvom, a prije i nakon proslave potrebno je izvršiti detaljno čišćenje i prozračivanje objekta.

U zatvorenom prostoru je potrebno osigurati dobru ventilaciju, a preporučuje se i da se obezbijedi dovod što više svježeg vazduha.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare