Sutra vakcinacija osoba starijih od 65 godina

0

U Domu zdravlja Pale sutra će početi imunizacija protiv virusa korona stanovnika starijih od 65 godina vakcinom “astra zeneka”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, rekao je Srni da na raspolaganju imaju 125 doza vakcine “astra zeneka”, te da građani često imaju dilemu koju da koriste.

“Vakcine se čuvaju na pravilan način i ispoštovaćemo sve spiskove za vakcinisanje. U utorak smo potrošili 100 vakcina `fajzer`, a u narednom periodu očekujemo sljedeću pošiljku. Proces imunizacije građana koji su se prijavili po prioritetnim grupama biće organizovan po pozivu iz timova porodične medicine”, naveo je Jugović.

Prema njegovim riječima, vakcinisani su zdravstveni radnici Doma zdravlja, te korisnici i zaposleni Doma za starija lica “Natura”, odnosno 250 stanovnika, ne uzimajući u obzirom one koji su vakcinu primili u Srbiji.

Jugović je napomenuo da se vakcinacija vrši u prostorijama Doma zdravlja Pale u posebnim prostorijama uz poštovanje svih preporučenih mjera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments