Sutra u Vlasenici obilježavanje svjetskog dana šuma

0

VLASENICA – Studenti šumarstva u Vlasenici obilježiće sutra Svjetski dan šuma kako bi ukazali na značaj koji one imaju i dali svoj doprinos zaštiti tog prirodnog blaga.

Riječ je kulturno–sportskoj manifestaciji koju drugu godinu zaredom, uz podršku studenata iz Istočnog Sarajeva i Bijeljine, pripremaju studenti Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo – studijskog programa šumarstvo u Vlasenici.

Studenti na taj način žele da probude svijest građana o potrebi zaštite i obnavljanja šumskog bogatstva, saopšteno je iz Univerziteta Istočno Sarajevo.

Cjelodnevna manifestacija biće održana u zgradi Fakulteta u Vlasenici sa početkom u 11.00 časova.

Manifestaciji će prisustvovati dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Vesna Milić, rektor Univerziteta Mitar Novaković i načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović.

Svjetski dan šuma obilježava se od 1971. godine, kada je na sjednici Generalne skupštine Evropske poljoprivredne konfederacije odlučeno da to bude 21. mart, prvi dan proljeća.

Ovu ideju kasnije je podržala i UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu /FAO/, vjerujući da obilježavanje ovog datuma može doprinijeti povećanju svijesti o potrebi očuvanja šuma i šumskih ekosistema.

O značaju teme svjedoče i podaci UN prema kojima su se u posljednjih 15 godina šumske površine u svijetu smanjile za više od trostruke površine NJemačke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare