Sutra tradicionalni pohod „Mika Savić Piri“

0

FOČA – Planinarsko društvo „Zelengora“ Foča organizuje sutra 21. Memorijalni pohod „Mika Savić Piri“, za koji se prijavilo blizu 200 učesnika.
Predsjednik Planinarskog društva „Zelengora“ Karlo Šimović kaže da će, osim fočanskih zaljubljenika u prirodu, u akciji učestvovati i planinari iz Vlasenice, Rogatice, Istočnog Sarajeva, Trnova i sa Pala.

„Najavljeno je lijepo vrijeme, visina snijega nije velika, tako da očekujemo dan za uživanje“, rekao je Šimović.

Ova tradicionalna akcija posvećena fočanskom planinaru Miki Saviću Piriju podrazumijeva transverzalu dugu 16 kilometara od planinskog prevoja Bakić, na putu Foča-Pljevlja, preko Slabića, Krušičkih brda do planinarskog doma „Zabrana“.

Sa polazne tačke, koja se nalazi na nešto više od 1.200 metara nadmorske visine, početni uspon je do Slabića, na 1.400 metara, odakle slijedi spuštanje do doma, koji je smješten na uzvišenju iznad Foče.

Okupljanje i polazak planinara je sutra u 8.00 časova ispred hotela „Zelengora“ u Foči.

Organizatori su za sve učesnike pohoda obezbijedili prevoz do startne pozicije na Bakiću, čaj na Krušičkim brdima i ručak u planinarskom domu „Zabrana“.

Zatvaranje manifestacije, uz dodjelu zahvalnica i svirku benda „Palp fikšn“, planirano je u prijatnom ambijentu kamin-sale planinarskog doma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare