Sutra „Termag bajk maraton“

0

Na Jahorini će sutra prvi put biti održana biciklistička trka „Termag bajk maraton“ koja će okupiti više od 150 takmičara iz pet zemalja, s ciljem predstavanja olimpijske ljepotice kao ciklo destinacije.

Direktor marketinga hotela „Termag“ Nemanja Vučetić istakao je da je riječ o maratonu brdskim biciklima koji čine dvije staze dužine 25 kilometara i 43 kilometra, a koje se protežu po obroncima olimpijske ljepotice.

„Cilj nam je da Jahorinu predstavimo na sasvim novi, atraktivan način jer će svi učesnici moći da uživaju u prelijepim pejzažima. Trka je revijalnog karaktera, a mogu se prijavitii rekreativci i oni koji se na malo ozbiljnijem nivou bave biciklizmom“, rekao je Vučetić.

On je istakao da je želja da se Jahorina promoviše kao ciklo destinacija, te je za oktobar najavio drugu biciklističku trku dužine 160 kilometara pod nazivom „Dabl Jahorina“.

Vučetić je istakao da je cilj ovih trka predstavljanje ljetnih sadržaja koje Jahorina pruža, ali i da se ova planina postavi na mapu ciklo destinacije, odnosno razvija ovaj vid turizama.

Direktor trke Milan Đapić rekao je da je zadovoljan odzivom prijavljenih biciklista, kojih ima oko 200.

„Staze povezuju tri ski-centra na opštini Pale, i to je nordijski ski-centar Dvorišta, ski-centar Ravna planina i ski-centar Jahorina. Vodili smo računa o tome da se staze protežu najljepšim predjelima. Jahorina, Ravna planina i Dvorišta su prepoznate po tome da imaju perfektne prirodne ljepote“, istakao je Đapić.

On je je naveo da su za ovaj događaj obezbijeđene sve potrebne moguće mjere bezbjednosti i da se pridržavaju svih potrebnih mjera kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da im je kao lokalnoj zajednici drago što se održava biciklistička trka, pogotovo u vrijeme virusa korona, dodavši da su ovo naznake da se može postići mnogo toga ljetnim turizmom.

Ambasador trke, biciklista Ivan Stević izrazio je zadovoljstvo organizovanjem ove sportske manifestacije, te zahvalio svima koji podržavaju trku u ovo teško vrijeme.

Direktor Turističke organizacije „Jahorina“ Igor Tošić istakao je da će biciklistička trka sigurno doprinijeti promociji Jahorine kao sve popularnije destinacije, obzirom da se trka prvi put održava na planini i pokazaće da je upravo ona ljepša ljeti nego zimi.

Prvi „Termag bajk maraton“ počeće sutra u 12.00 časova, a podržali su ga opština Pale, turističke organizacije Jahorina i Pale, kompanije „Drina osiguranje“, „Beko“, „Petrol BH“, „Prointer“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare