Sutra svečana akademija povodom Dana Republike Srpske

0

Svečanom akademijom u Kulturnom centru Pale sutra će početi obilježavanje Dana Republike, a prisutnima će se obratiti i načelnik ove lokalne zajednice Boško Jugović, najavljeno je iz opštinske uprave.

U programu svečane akademije, koja će početi u 19.00 časova, učestvovaće hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“, Etno-grupa „Katera“, glumci amateri, te učenici paljanskih škola i studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Iz opštinske uprave navode da su i narednih dana planirane manifestacije pod nazivom „Pale – rodno mjesto Srpske“ kojima će na Palama biti obilježen ovaj značajan datum.

U petak, 10. januara, SPKD „Prosvjeta“ Pale i „Klub ideja“ pripremiće prigodan program u kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva „Sveti Sava“ iz Beograda i „Bratstvo“ iz Vojkovića, kao i Udruženje „Svetosavlje“ sa Pala.

Program će biti održan u Kulturnom centru Pale sa početkom u 19.00 časova.

Za subotu, 11. januar, Guslarsko društvo „Starina Novak“ sa Pala pripremilo je program posvećen Danu Republike na kojem se očekuju gosti guslari iz Žabljaka, Obrenovca, Beograda i Kalinovika.

Planirane su i besjede specijalnih gostiju – protojereja stavrofora Darka Đoga, epskog pjesnika iz Šavnika Slavka Peroševića i učenice Đurđine Gajović, te nastup kamernog sastava Hora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Program će biti održan u 19.00 časova u Kulturnom centru na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare