Sutra stiže 200 francuskih avanturista

0

FOČA – Francuski studenti, članovi organizacije „Jurop reid“, koji putujući Evropom otkrivaju znamenitosti zemalja kroz koje prolaze, posjetiće sutra Foču.
Iz Turističke organizacije Foča najavljeno je da će u grad na Drini i Ćehotini doći 64 tima sa 196 mladih Francuza, koji voze automobile „pežo 205“. Iz Francuske su krenuli 30. jula i planiraju da za 23 dana obiđu 20 zemalja Evrope.

Mladi Francuzi su i prošle godine posjetili BiH, a ovo je prvi put da dolaze u Foču, gdje će prenoćiti u kampu na pomoćnom stadionu fudbalskog kluba „Sutjeska“ u Donjem Polju.

Prilikom prošlogodišnje posjete BiH, učesnici turneje „Jurop reid“ bili su fascinirani prirodnim ljepotama, gostoprimstvom i hranom, tako da su obećali da će i ove godine BiH biti njihova nezaobilazna destinacija.

Studenti iz Francuske na ovaj način upoznaju različite evropske kulture i predjele, a potom u svojoj zemlji promovišu ono što su vidjeli.

Francuzi su danas u Hrvatskoj, u koju su stigli preko Austrije i Slovenije, a njihov dolazak u Foču očekuje se sutra oko 20.00 časova.

Turistička organizacija najavila je da će organizovati njihov doček, defile ulicama grada i koncert dobrodošlice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare