Sutra sjednica Organizacionog odbora 18. Lut festa

0
Lut fest 2017

ISTOČNO SARAJEVO – Sjednica Organizacionog odbora 18. međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest 2017“ Istočno Sarajevo biće održana sutra, kada bi trebalo da bude utvrđen program festivala i finansijska konstrukcija.
Na ovom sastanku predviđeno je i razmatranje realizacije festivalskog programa i dogovor sa školama i obdaništima.

„Moto ovogodišnjeg festivala `Lutkarski bal punoljetstva` najavljuje pravo rođendansko slavlje u duhu lutkarstva i lutkarske umjetnosti, kao i učešće najznačajnijih profesionalnih lutkarskih pozorišta iz regiona i svijeta“, rekla je Srni producent Festivala Aleksandra Mitrić-Štifanić.

On kaže da će Festival otvoriti lutkarski bal na otvorenom, čiji će učesnici prodefilovati glavnim ulicama Istočnog Sarajeva i tako najaviti praznik lutkarstva.

Prema njenim riječima, na balu će učestvovati učenici osnovnih škola i obdaništa Istočnog Sarajeva, plesne grupe, učesnici Festivala, ulični umjetnici iz cijelog svijeta, svirači, ulični orkestri, klovnovi, mađioničari, lutke i maskote, uz brojne ulične atrakcije.

„Slaveći 18. festivalski rođendan želimo da ukažemo na ozbiljnost manifestacije, postignut visok umjetnički i organizacioni nivo“, kaže Štifanićeva.

Ona ističe da je punoljetsvo dokaz da je ovaj festival dostigao okvire svjetskih pozorišnih festivala za djecu, što potvrđuje i učešće značajnih lutkarskih pozorišta i umjetnika iz 36 zemalja.

Sjednica Organizacionog odbora je zakazana za 10.00 časova u Administrativnom centru Grada Istočno Sarajevo, a konferencija za novinare biće održana u 11.00 časova.

Osamnaesti Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ biće održan u Istočnom Sarajevu do 1. do 6. oktobra.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare