Sutra “Šetnja zadovoljstva” do planine Grkinja

0
Sutra

ZVORNIK – U Zvorniku je za sutra planirna “Šetnja zadovoljstva” pješačkom stazom dužine 15 kilometara na planinu Grkinja čija je nadmorska visina 760 metara.

Predsjednik zvorničkih planinara Zoran Smiljanić rekao je da će u “Šetnji zadovoljstva” učestvovati i planinarska društva iz okruženja i regiona.

Smiljanić je dodao da će učesnici “Šetnje zadovoljstva” krenuti sutra u 9.00 časova iz Drinjače, dok je povratak predviđen oko 16.00 časova.

Predstavnici zvorničke Turističke organizacije građanima danas su dijelili flajere da se priključe ovom načinu promovisanja zdravog načina života.

“Šetnju zadovoljstva” u Zvorniku organizuju zvorničko Planinarsko-ekološko udruženje “Korak” i Koalicija za promociju fizičke aktivnosti.

Prije desetak dana članovi zvorničkog Planinarskog ekološko udruženja “Korak” i Košarkaškog kluba “Zvornik basket” organizovali su akciju čišćenja i markacije pješačke staze na planini Grkinja kod Zvornika u kojoj su učestvovali i članovi Koalicije za promociju fizičke aktivnosti.

“Šetnja zadovoljstva” realizuje se u okviru projekta “Smanjenje faktora zdravstvenih rizika u BiH” u djelu koji obuhvata Republiku Srpsku, čiji cilj je promjena stavova o rizičnim ponašanjima i unapređenje znanja i prakse koji promovišu dobro zdravlje.

Zvornik je jedan od dva grada u Republici Srpskoj koji je obuhvaćen ovim projektom koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments