Sutra „Kolo prijateljstva“ ispred spomenika poginulim borcima

0

FOČA – Na Festivalu folklora u Foči sutra će nastupiti kulturno-umjetnička društva – „Abrašević“ iz Šapac, „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i domaće „Foča“.


„Kolo prijateljstva“ okupiće prve ansamble ovih društava, a prije zvaničnog koncerta, koji će početi u 20.00 časova kod Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima i civilima, svi učesnici prošetaće gradskim ulicama.

„Prošetaćemo Ulicom kralja Petra, Šantićevom, NJegoševom, Ulicom 9. maja do Centralnog spomen-obilježja gdje će biti održan jednočasovni koncert, a sva tri društva predstaviće se sa po tri koreografije“, rekao je sekretar KUD-a Foča Saša Stanić.

On je naveo da će se Kulturno-umjetničko društvo „Foča“ predstaviti igrama iz Bujanovca, Niša i iz Crnorečja, te da će defile folkloraša ove godine obogatiti karnevalska Grupa „Lutka“ iz Šapca.

„Karnevalska grupa `Lutka` ima dugogodišnju saradnju sa KUD-om `Abrašević` i oni su izrazili želju da neke svoje koreografije pokažu prilikom našeg defilea. Radujemo se njihovom dolasku i sigurni smo da će se to svidjeti i stanovnicima Foče“, dodao je Stanić.

Ovo je treće „Kolo prijateljstva“ u Foči, a ranijih godina u njemu su učestvovali dječiji ansambli.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare