Sutra Prvi ski roler kup „Pale 2017“

0

Na Palama će sutra biti organizovan Prvi ski roler kup „Pale 2017“, na kojem će nastupiti reprezentativci iz BiH i Srbije, najavio je predsjednik smučarskog kluba „Romanija“ Pale Miro Đukić.

Među učesnicima je 27 seniora, juniora i omladinaca, kao i 22 takmičara iz pionirske kategorije.

Đukić je na konferenciji za novinare rekao da će se trka odvijati gradskim ulicama i dodao da će starije kategorije obići dva kruga sprinta, a pioniri jedan.

On je ocijenio da će trka biti kvalitetna zbog učešća olimpijaca, kao što su Tanja Karišik Košarac i Mladen Plaković, kao i kandidati za sljedeću olimpijadu Dejana Košarac, Sanja Kusmuk i Stefan Lopatić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će nadmetanje biti održano u okviru Gospojinskih svečanosti, odnosno Dana opštine i krsne slave Uspenja Presvete Bogorodice, te dodao da je riječ o eksperimentalnoj takmičenju za koje planiraju da preraste u Fis trku, kako bi okupili dosta eminentnih takmičara iz regiona.

Trener smučarskog kluba „Romanija“ Tomislav Lopatić istakao je da će trka biti sigurno atraktivna, te je izrazio žaljenje što nema više međunarodnih takmičara, koji bi sigurno došli da se ova ideja nije kasno pojavila.

Kapiten Kluba Tanja Karišik Košarac rekla je da će jednim dijelom prezentovati ovaj sport na Palama, jer dosta ljudi ne poznaje biatlon i smučarsko trčanje zato što te discipline nisu zastupljene previše na ovim prostorima.

Ona je naglasila da je učestvovala da mnogim takmičenjima na svjetskim prvenstvima i kupovima u biatlonu i smučarkom trčanju, te je pozvala djecu i omladince da dođu na treninge i probaju kako to izgleda.

Prvi ski roler kup „Pale 2017“ počeće sutra u 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare