Sutra prvi Sajam poljoprivrede u Vlasenici

0

VLASENICA – U Vlasenici će sutra biti održan prvi Sajam poljoprivrede koji će okupiti oko 60 izlagača iz raznih krajeva Republike Srpske i BiH koji se bave proizvodnjom, preradom i izvozom hrane.
Organizator sajma je opština Vlasenica, uz podršku međunarodne organizacije „Ker internešnel“ i finansijsku pomoć Evropske unije.

Branislav Tanasijević, projekt menadžer kancelarije „Ker internešnela“ u Srebrenici koja učestvuje u organizovanju sajma, rekao je Srni da su obavljene sve pripreme za održavanje prvog poljoprivrednog sajma u vlaseničkoj opštini i da će svoje proizvode predstaviti oko 60 izlagača.

„Nagrade za najbolje poljoprivredne proizvođače, prerađivače i izvoznike kao i za najbolja stočna grla čija će izložba biti priređena u okviru sajma, obezbijedila je opština Vlasenica“, rekao je Tanasijević.

On je naveo da će u okviru sajma biti održano više stručnih predavanja iz različitih poljoprivrednih oblasti odabranih na osnovu interesovanja poljoprivrednika na kojima će biti ukazano na pozitivna iskustva i praksu opštine Bratunac koja već deceniju organizuje poljoprivredni sajam „Dani maline“.

Tanasijević je precizirao da će biti održan i okrugli sto o temi „Poboljšanje poslovnih prilika na području Vlasenice“.

„`Ker internešnel` podržava održavanje ovog sajma u okviru svog projekta `Uključiv ekonomski rast i stvaranje uslova za zapošljavanje u istočnoj BiH-region Birač`, koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije i Austrijske razvojne agencije“, pojasnio je Tanasijević.

Ovaj projekat „Ker internešnel“ realizuje od prošle godine u saradnji sa Regionalnom savjetodavnom službom iz Bratunca, Udruženjem žena „Maja“ iz Kravice i opštinama Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica.

Cilj projekta je podsticaj ekonomskog razvoja i stvaranje mogućnosti za samozapošljavanje i zapošljavanje u oblasti poljoprivrede korištenjem vlastitih prirodnih resursa, osavremenjavanjem i proširivanjem obima proizvodnje, odnosno povećanjem prinosa i prihoda koji će omogućiti obezbjeđivanje sredstava za egzistenciju porodicama poljoprivrednika i za dodatno zapošljavanje u ovoj privrednoj grani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare