Sutra protesti u Sarajevu ispred pravosudnih institucija BiH

0

BANJALUKA – Republička organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, zajedno sa ostalim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, sutra će u Sarajevu održati protest ispred pravosudnih institucija BiH radi iskazivanja nezadovoljstva njihovim radom kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Protest će biti održan sa namjerom da se ukaže na različite aršine prema kojima se sudi u ovim pravosudnim institucijama, saopšteno je iz Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

„Treba li podsjećati sa se Srbima izriču drakonske kazne za neka krivična djela za koja Bošnjaci dobijaju minorne kazne? Takođe, kada je riječ o kvalifikacijama djela, Srbi se mahom terete za genocid, zločin protiv čovječnosti, dok se Bošnjaci, koji su činili stravične zločine nad Srbima, maltene, nagrađuju minimalnim kaznama, ili budu oslobođeni zboh `nedostatka dokaza`“, navedeno je u saopštenju.

Porodice poginulih su istakle da su „čašu žuči“ prelila posljednja hapšenja, ali i odluka da se bošnjačkom generalu Sakibu Mahmuljinu obnovi suđenje, bez obzira što je u njegovom slučaju već sve odavno jasno svakom ko to hoće da vidi.

Protest je najavljen za 12.00 časova ispred glavnog ulaza, a prethodno je predviđeno da se učesnici protesta iz Republike Srpske okupe na Trgu Srbije u Istočnom Sarajevu između 11.00 i 11.30 časova.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare