Sutra podjela 200 paketa pomoći ženama Sarajevsko-romanijske regije

0

U Sokocu, Palama i Istočnom Sarajevu sutra će u okviru projekta koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske biti podijeljeno 200 paketa pomoći ženama Sarajevsko-romanijske regije, najavljeno je iz Ministarstva.

Riječ je o projektu „Formiranje džender tima i iniciranje inovativne džender akcije za rodno odgovorno budžetiranje na regionalnom nivou“ koji podržava organizacija UN žene, uz finansijsku podršku Švedske i u partnerstvu sa DŽender centrom Republike Srpske.

Jedan paket pomoći sadrži 15 tovnih malih pilića, 30 kilograma startera, 50 kilograma grovera, 10 kilograma finišera i pet kesica potrebnih vitamina.

Podjela paketa biće u Sokocu u 7.00 časova na poligonu preko puta pijace, gdje pakete preuzimaju opštine Rudo, Višegrad, Čajniče, Rogatica, Novo Goražde, Sokolac i Han Pijesak, ukupno 130 paketa.

Na Palama će podjela biti u 9.30 časova na platou opštine, gdje pakete preuzimaju opštine Pale i Istočni Stari Grad, ukupno 35 paketa.

U Istočnom Novo Sarajevo u 11.00 časova paketi će biti podijeljeni u mjestu Miljevići bb kod Crkve Svetog Đorđa, gdje će pakete preuzeti opštine Istočno Novo Sarajevo, Trnovo i Istočna Ilidža, ukupno 35 paketa.

Na Palama će sutra u 9.30 časova izjave dati ispred Ministarstva poljoprivrede rukovodilac Područne jedinice Sokolac Jelena Mićić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare