Sutra počinju “Vidakovićevi dani kulture”

0

RUDO – Kulturna manifestacija “Vidakovićevi dani kulture” počeće sutra u Rudom i trajati do 27. novembra, rekao je Srni direktor Centra za kulturnu i prosvjetnu djelatnost “Prosvjeta” Ilija Lučić.
“Prvog dana manifestacije, u 18.00 časova, biće otvorena izložba slika Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske”, najavio je Lučić.

Svečanu akademiju, koja je zakazana u 19.00 časova, otvoriće načelnik opštine Rudo Rato Rajak, a specijalni gosti su glumica Vjera Mujović, književnik Đorđo Sladoje, hor iz Priboja i etno-grupa iz Rudog.

Drugog dana susreta biće održano književno veče na kojem će učestvovati Zoran Kostić, Boro Kapetanović i Milenko Jevđević.

Iste večeri, u izvođenju glumca Aleksandra Dunića biće izvedena monodrama Milovana Vitezovića “Mudri junačni vojvoda Janko Katić”.

U nedjelju, 27. novembra, sa početkom u 17.30 časova biće promovisan kalendar “Prosvjeta”, monografija autora Vojislava Maksimovića povodom 25 godina rada “Prosvjete”, te održana promocija knjige Mirka Ikonića “Španska groznica i druge priče”.

Za 19.00 časova najavljen je koncert folklora na kojem će nastupiti kulturno- umjetnička društva “Boka” iz Tivta, “Prvi partizan” iz Užica i “Prosvjeta” iz Rudog.

Manifestacija “Vidakovićevi dani kulture” pokrenuta je 2000. godine.

Miloš Vidaković rođen je 1891. godine u Rudom. Bio je pjesnik, književni kritičar i član organizacije Mlada Bosna.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o