Sutra počinju Dani Filozofskog fakulteta

0

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće niz aktivnosti od sutra do utorka, 21. maja, povodom obilježavanja Dana fakulteta i krsne slave – Svetog Jovana Bogoslova.

Sutra u 18.00 časova biće održana promocija antologije „Mi znamo sudbu – antologija srpskog pjesništva 20. vijeka o nacionalnom stradanju“, saopšteno je sa Filozofskog fakulteta.

Za petak, 17. maj, planirana je promocija diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka sa početkom u 11.00 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale.

Nakon toga planirano je otvaranje izložbe Narodnog muzeja iz Leskovca „Ratni put Moravske divizije od 1914. do 1918. godine“ i promocija istoimene monografije.

U večernjim časovima u prostorijama Filozofskog fakulteta planirana je javna tribina „Tranziciona pravda u svjetlu haških presuda“.

U subotu, 18. maja, u 9.30 časova biće otvoren naučni skup „Nauka i stvarnost“, a u 18.00 časova promocija zbornika „Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma“.

Četvrtog dana manifestacije, u nedjelju, 19. maja, biće održana svečana akademija povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Kulturnom centru Pale, sa početom u 19.00 časova.

Obilježavanje dana Filozofskog fakulteta biće završeno u utorak, 21. maja, lomljenjem slavskog kolača i javnom trebinom „Bitka na Košarama 1999. godine“.

Obred lomljenja slavskog kolača zakazan je za 12.00 časova u prostorijama fakulteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare