Sutra počinje treći upisni rok u srednje škole

0

ISTOČNO SARAJEVO – U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo, iako je ostalo malo slobodnih mjesta za upis učenika u prvi razred školske 2016/2017. godine, sutra počinje treći upisni rok, rekla je Srni stručni saradnik za obrazovanje u ovom gradu Vinka Berjan.
Berjanova je naglasila da je u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža ostalo devet slobodnih mjesta u Gimnaziji i dva mjesta u Muzičkoj školi, dok je Medicinska škola popunjena u prvom, a Ekonomska u drugom upisnom roku.

Ona je istakla da u Srednjoškolskom centru Pale ima 12 slobodnih mjesta u Gimnaziji i 17 u mašinskoj struci, a ostali smjerovi su popunjeni.

„Na Palama se pojavio problem jer je na smjer građevinski tehničar upisano samo osam učenika tako da će oni, najvjerovatnije, biti raspoređeni na neka druga zanimanja“, rekla je Berjanova.

Ona kaže da je nakon dva upisna roka u Srednjoj školi „28. juni“ Istočno Novo Sarajevo ostalo po 10 slobodnih mjesta za zanimanja autoelektričar i električar.

Prema njenim riječima, u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ Sokolac imaju dva slobodna mjesta za zanimanja šumarskog tehničara i jedno mjesto u Gimnaziji.

„Sve ostalo je popunjeno, a najvjerovatnije, neće biti ni zainteresovane djece jer je broj učenika koji su se upisali u prva dva roka identičan broju svršenih osnovaca“, naglasila je Berjanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare