Sutra počinje „Svetosavska nedjelja 2018“

0
Sutra počinje

ZVORNIK – U okviru tradicionalne manifestacije „Svetosavska nedjelja 2018“, koja počinje sutra u Zvorniku, biće priređeni broji kulturni sadržaji u čast prvog srskog arhiepiskopa i prosvjetitelja Svetog Save.

U okviru 26. manifestacije, sutra će u Domu omladine biti održano književno i muzičko veče pod nazivom „Zvornički prozori duše“, čiji će gost biti književnica Radmila Đokić i učenici osnovnih i srednjih škola, kao i Osnovne muzičke škole Zvornik.

U nastavku manifestacije, u srijedu 24. januara, biće odigrana pozorišna predstava za djecu „Zvezdano dete“ u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta, te koncert narodnih pjesama i igara Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Sava“.

Za četvrtak, 25. januar, predviđeno je da bude odigrana pozorišna predstava za djecu „Pepeljuga“ u izvođenju polaznika Dramskog studija Doma omladine, dok će izbor sportiste godine grada Zvornika, uz učešće Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“, biti održan istog dana.

Istog dana u večernjim časovima biće odigrana pozorišna predstava „Građanin plemić“ u izvođenju Pozorišta mladih Zvornik.

Centralna manifestacija „Svetosavska akademija“ biće održana u petak 26. januara, na kojoj će o Svetom Savi besjediti književnik Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske.

U okviru „Svetosavske akademije“ učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra izvešće dramski i recitatorski program, a nastupiće i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Na praznik Svetog Save, u subotu, 27. januara, u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve biće služene svete liturgije, dok će u školama biti proslavljena školska slava.

Svetosavskim balom, na kojem će nastupiti beogradska glumica Ivana Žigon, u subotu, 3. februara, biće završena „Setodsavska nedjelja“.

Organizator „Svetosavske nedelje 2018“ je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Zvornik, realizator Dom omladine, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare