Sutra počinje „Višegradska staza“

0

VIŠEGRAD – Kulturna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena uspomeni na život i djelo Ive Andrića, svečano će biti otvorena sutra i trajaće do nedjelje, 9. juna.

„Višegradska staza“ zvanično će biti otvorena u 20.00 časova svečanom akademijom u Domu kulture u Višegradu, na kojoj će „Besjedu o Andriću“ govoriti akademik Miro Vuksanović, a stihove o Ivi Andriću glumac Tihomir Stanić.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Ansambl „Stefanović“ i hor iz Užica.

Početak ove tradicionalne kulturne manifestacije biće označen polaganjem cvijeća na Andrićev spomenik, kao i na spomenik palim borcima u 12.00 časova na gradskom trgu.

Istog dana planirani su i susreti bibliotekara Republike Srpske, kao i otvaranje izložbi slika sa prošlogodišnjeg saborovanja likovnih umjetnika i fotografija Ive Andrića.

U subotu, drugog dana manifestacije, biće održana promocija zbornika „Andrićevom stazom“ i kalendara Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ za 2013. godinu, koji je priredio profesor Vojislav Maksimović, a u 20.00 časova na Otvorenoj sceni na Ćupriji biće održano pjesničko veče.

Trećeg dana „Višegradske staze“, u nedjelju, 9. juna, za najmlađe biće izvedena pozorišna predstava Dramskog studija Doma kulture Višegrad „Obična ljubavna priča“.

U 19.00 časova u višegradskom Domu kulture biće predstavljena knjiga dobitnik Andrićeve nagrade za 2012. godinu za najbolju zbirku priča.

„Višegradska staza“ biće završena koncertom ozbiljne muzike u izvođenju Ansambla „Stefanović“ iz Užica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare