Sutra počinje „Svetosavska nedjelja“

0

ZVORNIK – U Zvorniku će sutra početi tradicionalna kulturno-duhovna i sportska manifestacija „Svetosavska nedjelja“ posvećena prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi.

Početak manifestacije obilježiće književno veče „Zvornički prozori duše“, na kojoj će učestvovati zvornički autori Dana Gavrić, Ilinka Matić, Snežana Nikolić i Snežana Maksimović, te gošća Radmila Đokić iz Bijeljine.

Književnici će se predstaviti zvorničkoj publici u Domu omladine, uz učešće recitatora Tehničkog školskog centra, hora Osnovne škole „Sveti Sava“ i folklorne sekcije Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Čelopeka.

U Domu omladine u subotu, 24. januara, biće održan izbor sportiste godine Zvornik za 2014. godinu, gdje će biti proglašeni sportista godine, sportistkinja godine, najbolji sportski radnik, najtalentovaniji sporista, najbolji trener, najbolji trener mlađih kategorija, najbolji sportski klub.

Biće dodijeljena i specijalna priznanja preduzećima i pojedincima, dok će gosti na svečanom izboru sportiste godine biti Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i Osnovna muzička škola.

Centralna svečanost – Svetosavska akademija – planirana je za 26. januar. Na akademiji će o Svetom Savi besjediti profesor Miloš Kovačević, a u programu će učestvovati i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“, te recitatori i glumci iz Tehničkog školskog centra i Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“.

Na dan Svetog Save u zvorničkoj crkvi biće služena sveta liturgija, nakon čega će u školama biti obilježena školska slava.

Svetosavska nedjelja tradicionalno će biti završena Svetosavskim balom, koji će biti održan u subotu, 31. januara.

Osim ovih sadržaja, 24. januara, u Rekreativno-sportskom centru biće organizovan ženski Odbojkaški turnir za juniorke.

Organizator 23. po redu „Svetosavske nedjelje“ je zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, a pokrovitelj opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare