Sutra počinje manifestacija „U susret zimi 2010/2011“

0

U Hotelu „Bistrica“ na Jahorini sve je spremno za održavanje turističke manifestacije Berza turizma i ugostiteljstva „U susret zimi 2010/2011“, od 26. do 28. novembra – rekla je Srni stručna saradnica za odnose sa javnošću Olimpijskog centra Jahorina Zorica Stojanović.

Ona je navela da Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar „Jahorina“ 14. put organizuju ovu manifestaciju i dodala da na Jahorini trenutno ima oko 30 centimetara snijega. Stojanović je rekla da za Berzu postoji veliko interesovanje i da se do sada prijavilo oko 60 izlagača proizvođača i dobavljača hrane, pića i ugostiteteljske opreme iz regije, kao i veliki broj turističkih organizacija.

Ona je naglasila da je u vrijeme trajanja manifestacije hotel „Bistrica“ obezbijedio promotivnu cijenu usluga pa će smještaj na bazi polupansiona koštati 49 KM.

Stojanović je navela da je za subotu, 27. novembra, u 11.00 časova planirano zvanično otvaranje manifestacije „U susret zimi“ i zvanično otvaranje zimske turističke sezone 2010/2011. godine.

„Ovo je prilika da se na jednom mjestu sretnu predstavnici turoperatera, turističkih agencija, hotelijeri, proizvođači i distributeri hrane i pića, opreme za ugostiteljstvo i turistički radnici, te uz razmjenu iskustava sklope poslovne aranžmane za predstojeću zimsku turističku sezonu“, istakla je ona.

Prema njenim riječima, u hotelu „Bistrica“ biće predstavljena ponuda hotelijera i proizvođača i dobavljača hrane, pića i ugostiteteljske opreme iz regije.

U popodnevnim časovima biće priređena prezentacija turističke ponude grada Istočno Sarajevo i Jahorine, novih projekata Olimpijskog centra „Jahorina“, projekta gondole Pale-Jahorina, kao i pozitivnih primjera privatnog sektora na Jahorini. Učesnici će moći i da degustiraju lovačke i ribolovačke specijalitete i da vide kako se pravi rakija na tradicionalan način.

Stojanović je napomenula da će u hotelu biti postavljena i izložba slika likovne kolonije „Art simpozijum Jahorina“, a biće organizovano i takmičenje u skijanju i igre na snijegu.

Ona je dodala da se manifestacija organizuje uz podršku Ministarstava trgovine i turizma i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske /RS/, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, grada Istočno Sarajevo i opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare