Sutra počinje grijanje, cijena na prošlogodišnjem nivou

0

Gradska toplana Pale sutra će početi sezonu grijanja zbog najavljenog pada temperature, a cijena ostaje na prošlogodišnjem nivou, rekao je Srni direktor Toplane Aleksandar Mirković.

Mirković je istakao da grijanje počinju 10 dana ranije od planiranog i napomenuo da je potrebno da korisnici obrate pažnju na instalacije grijanja kako ne bi došlo do eventualne štete.

Cijena grijanja je na prošlogodinjem nivou i za građane iznosi 1,43 KM plus PDV po metru kvadratnom, za obrazovne i zdravstvene ustanove 2,20 KM plus PDV, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu završen je remont postrojenja Toplane i otklonjeni su kvarovi na toplovodnoj mreži, a urađeno je i hemijsko čišćenje kotlova i izmjenjivača.

Mirković je podsjetio da je prošle godine ugrađen novi kotao i toplovod za fakultete na Palama, tako da se sada zagrijava oko 60.000 kvadrata.

Govoreći o naplati računa, Mirković je naglasio da su građani redovne platiše i da je kod njih naplativost 96 odsto, ali da imaju problem sa javnim ustanovama.

„Javne ustanove nam duguju više od 200.000 KM, među kojima je i Osnovna škola Pale koja duguje oko 110.000 KM“, rekao je on i dodao da to Toplani stvara velike probleme.

Sezona grijanja završava se 15. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare