Sutra počinje festival Koral – veče ruske muzike

0

ISTOČNO SARAJEVO – U koncertnoj sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu /UIS/ sutra će biti otvoren Koral festival, tokom kojeg će umjetnici iz Rusije, Srbije i BiH publici predstaviti dio ogromnog muzičkog blaga Rusije.

Festival ruske muzike, koji će trajati do 6. decembra, prvi put organizuju profesori Muzičke akademije UIS-a, uz podršku domaćina festivala – Muzičke akademije, i Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Tokom pet festivalskih večeri i koncerata, publici će se predstaviti gosti festivala – proslavljena primadona beogradske opere Radmila Bakočević, poznati ruski pijanisti Elena Tarasova i Andrej Dubov, pijanistkinja iz Srbije Biljana Gorunović, kao i Vasilij Moisenko, gitarista iz Rusije.

Koncert će održati i profesori Muzičke akademije UIS-a, a publici će se predstaviti i najbolji polaznici majstorskih kurseva za solo pjevanje i klavir, koji će se održavati za vrijeme trajanja festivala.

Festival Koral, čiji je umjetnički direktor magistar Klaudija Krkotić, docent na Muzičkoj akademiji UIS-a, biće otvoren koncertom njenog profesora, proslavljene primadone Radmila Bakočević, uz klavirsku pratnju Elene Tarasove, Biljane Gorunović i Maje Žuže.

Drugo festivalsko veče rezervisano je za koncert ruskih pijanista Elene Tarasove i Andreja Dubova, u pratnji gitare Vasilija Moisenka, dok će se treće večeri publici predstaviti najbolji polaznici majstorskog kursa za solo pjevanje i klavir.

Četvrte festivalske večeri koncert će održati profesori Muzičke akademije UIS-a Danijela Gazdić /harmonika/, Sanja Stijačić /flauta/, Ehlimana Tikveša /klavir/ i Vladimir Marković /violina/. Festival će biti zatvoren u petak, 6. decembra, solističkim koncertom ruske pijanistkinje Elene Tarasove.

Sve festivalske večeri biće održane u koncertnoj sali Muzičke akademije UIS-a, u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u istom terminu, od 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare