Sutra počinje četrnaesti „INFOTEH Jahorina“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Jahorini će od sutra do 20. marta biti održan 14. Međunarodni naučno-stručni simpozijum „INFOTEH Jahorina“, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Plenarna sjednica biće posvećena obilježavanju Svjetskog dana svjetlosti, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta.

Cilj ovog tradicionalnog skupa je da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj životne sredine.

Tematske oblasti simpozijuma su Računarski softver, Komunikacioni sistemi i tehnologije, Energetski sistemi, Proizvodni sistemi, Sistemi upravljanja i Elektronski sistemi, dok će okrugli sto biti posvećen temi „Bioinžinjering i medicinska informatika“.

Broj prijavljenih radova za ovaj skup je 202, od čega je prihvaćeno 158 autorskih i 19 studentskih radova, a očekuje se prisustvo oko 230 učesnika.

Glavni organizator Simpozijuma je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok su suorganizatori elektrotehnički fakulteti iz Banjaluke i Beograda, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare