Sutra počinje akcija „Poruka čitaocima“

0

ZVORNIK – Narodna biblioteka Zvornik započeće sutra akciju pod nazivom „Poruka čitaocima“ s ciljem da ukaže na vrijednost čitanja i čuvanja knjiga.
Narodna biblioteka je u tekstu, koji će biti distribuisan čitaocima, navela da korisnik biblioteke kada uzme knjigu na čitanje ima u rukama jednu od bezbroj knjiga koje je izmislio čovjekov um i darovao čitaocu da se koristi njenim vrijednostima.

„Taj `prozor u svijet` omogućiće ti da dođeš do novih saznanja i proširiš i obogatiš stara“, navodi se u tekstu i dodaje da u svakoj knjizi ima nešto korisno što može svakoga poučiti ili nešto lijepo što proizlazi iz utisaka koje knjiga pruža.

Navodeći da knjigu treba na vrijeme vratiti u biblioteku, jer ono što je korisno jednom čitaocu, treba sutra da koristi i drugima, Narodna biblioteka podsjeća da, ako knjiga čitaoca daruje svojim vrijednostima onda i čitalac treba da uzvrati pažnjom da voli knjigu, cijeni njenu ulogu u životu, te da je čuva i štiti od prljanja, ispisivanja njenih stranica i kidanja listova.

Narodna biblioteka u tekstu podsjeća na riječi nobelovca Ive Andrića: „Ostati ravnodušan prema knjizi, znači lakomisleno osiromašiti svoj život“.

Akcija „Poruka čitaocima“ trajaće do petka, 18. novembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare