Sutra otvaranje turističke ponude na Trebeviću

0

Na platou dolazne stanice trebevićke žičare sutra će biti otvorena turistička ponuda za izletnike na planini Trebević.

U toku su završni radovi na unapređenju izletničke infrastrukture, projekta koji je pokrenut prije šest mjeseci, saopšteno je iz Turističke organizacije „Jahorina“.

Unapređenje je podrazumijevalo adekvatno uređenje i vizuelno označavanje 44 kilometra staza, pet planinarskih i šest staza za šetače sa adekvatnim oznakama, infototemima i panoima, kao i dodatnim klupama.

U saopštenju se navodi da je u toku i završna faza izrade nove „Via ferate“ na Bijelim stijenama, sa visećim mostom dugačkim 30 metara.

Izletnička, planinarska i sportsko-rekreativna infrastruktura biće podržana mobilnom aplikacijom „Trebević Outdoor Route“, sa mapiranim stazama, planinarskim domovima, restoranima i hotelima, koja će omogućiti i brzo lociranje u slučaju potrebe za pružanjem prve pomoći.

Partnerske organizacije u realizaciji projekta su Planinarsko društvo „Istočno Sarajevo“, Gorska služba spasavanja „Trebević“, Planinarsko-sportsko društvo „Trebević-Sarajevo“ i Udruženje planinara i gorske službe spavasanja „Iks tajm autdor“ /X – time outdoor/.

Realizaciju projekta podržali su i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistička organizacija „Jahorina“, Gradska uprava Sarajevo i grad Istočno Sarajevo.

Otvaranje je planirano za 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare