Sutra otvaranje „Jahorina film festivala“

0

Na VIII međunarodnom festivalu ekološkog i turističkog filma „Jahorina film festivalu“ će biti prikazano 85 filmova iz 30 država.

U okviru ceremonije otvaranja Festivala u srijedu 01. oktobra u 20.30 sati biće prikazan igrano-dokumentarni film „Lauš“, Branke Bašević, koji je na nedavno održanom festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu pobrao ostvario veoma zapaženu ulogu. Svečanoj BH premijeri prisustvovaće članovi ekipe ovog filma, snimatelji, producenti i drugi učesnici.

U programu Festivala od 01. do 04. oktobra u dvije festivalske kategorije autori će se boriti za jednu od 9 zvaničnih nagrada i to:

Zlatna, srebrena i bronzana borovnica za najbolji turistički film, zlatna, srebrna i bronzana lincura za najbolji ekloški film, te zlatni, javor za najbolji kratki promotivni film i najbolji animirani film i Grand Prix festivala za najbolji film na festivalu bez obzira na kategoriju.

Već treću godinu, u saradnji sa Fondovima za zaštitu životne sredine/okoliša Federacije BiH i Republike Srpske, JFF dodjeljuje godišnje nagrade za najbolji ekološki projekat u BiH u tekućoj godini. Ceremonija dodjele ovih nagrada biće održana 03. oktobra u 15:00 u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Cijeli zvanični program VIII Međunarodnog festivala ekološkog i turističkog filma „Jahorina film festival“ biće izveden u hotelu „Damis“ u Palama, Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu  i Jevrejskoj opštini u Sarajevu, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Zatvaranje festivala je predviđeno 04. oktobra u 19:00 časova u hotelu „Damis“ u Palama.

Pokrovitelj VII Međunarodnog festivala ekološkog i turističkog filma „Jahorina film festival“ su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Fond za zaštitu životne sredine RS i Fond za zaštitu okoliša FBiH.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare