Sutra otvaranje obdaništa „Patrijarh Pavle“

0
Dječiji vrtić
Dječiji vrtić "Patrijarh Pavle"

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – NJegova svetost patrijarh srpski Irinej i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik trebalo bi sutra da otvore Predškolsku ustanovu „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je Srni da je ceremonija otvaranja obdaništa predviđena za 15.00 časova.

On je rekao da će u zgradi i dvorištu obdaništa u subotu biti „Dan otvorenih vrata“ sa raznovrsnim kulturno-zabavnim sadržajima u kojima će da učestvuju i djeca, dok će njihovi roditelji moći da se upoznaju sa izgledom i sadržajima obdaništa.

Ćosić je podsjetio da su obdanište u septembru prošle godine zajedno osnovali Opština Istočno Novo Sarajevo i Mitropolija dabrobosanska Srpske pravoslavne crkve.

„Izgradnju objekta površine oko 790 metara kvadratnih sa 2.100 metara kvadratnih dvorišta, koja je počela u aprilu 2015. godine i završena početkom prošle godine, podržao je kabinet predsjednika Srpske sa 400.000 KM, dok je 570.000 KM obezbijedila Opština Istočno Novo Sarajevo“, rekao je Ćosić.

On je naveo da je kapacitet obdaništa, koje počinje sa radom u ponedjeljak, 4. septembra, 120 djece od čega 20 jasličkog uzrasta.

„Ovo je prva javna predškolska ustanova u donjem dijelu grada Istočno Sarajevo koji čine opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža“, naglasio je Ćosić.

On je najavio da će u subotu, 2. septembra, na lokalitetu Tvrdimića, opština Istočno Novo Sarajevo, u funkciju biti pušten dio vodovoda vrijednosti 95.000 KM, u okviru projekta koji je kod Fonda za zaštitu životne sredine kandidovalo preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo.

Ćosić je rekao da je ceremonija puštanja u rad dijela vodovoda planirana za 13.30 časova.

„Voljeli bi da se predsjednik Dodik pojavi i na ovoj svečanosti, a postoje nagovještaji da bi mogao da prisustvuje i ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić“, istakao je Ćosić.

On je najavio da će rekonstrukcija vodovodnog sistema na Tvrdimićima biti nastavljena i iduće godine za šta će Opština Istočno Novo Sarajevo da izdvoji oko 100.000 KM.

Ćosić je pojasnio da je cilj da bude rekonstruisana kompletna vodovodna mreža, te da se pokuša dovesti voda sa još nekih vrela u rezervoar Tvrdimići kako bi bio riješen problem vodosnabdijevanja kompletnog stanovništva na tom području.

„To područje je za lokalnu zajednicu izuzetno važno, jer je namjera da se na njemu razvija, ne samo seoski, nego i planinski turizam. Namjeravamo da pravimo turistički kompleks koji će u osnovi imati ponudu za izgradnju vikendica tipskog oblika“, pojasnio je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare