Sutra otvaranje naučnog simpozijuma „Infoteh-Jahorina“

0
Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Na Jahorini će sutra biti otvoren 15. međunarodni naučno-stručni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2016“ koji će trajati do petka, 18. marta.

Nakon ceremonije otvaranja, koja je zakazana za 9.30 časova Hotelu „Bistrica“, planirano je održavanje plenarnog skupa „Doprinos Nikole Tesle razvoju elektrotehnike“, povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle, a uveče će biti održan okrugli sto „Marketinški pristup prezentaciji i razmjeni ideja, znanja i iskustava“.

Cilj simpozijuma je da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj životne sredine.

Rad ovog skupa odvija se u okviru sjednica, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija, a simpozijum posebnu pažnju posvećuje mladim istraživačima i studentima organizovanjem posebne studentske sesije, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji je glavni organizator simpozijuma.

Tematske oblasti su računarski softver, komunikacioni sistemi i tehnologije, energetski sistemi, proizvodni sistemi, sistemi upravljanja i elektronski sistemi.

Simpozijum „Infoteh-Jahorina“ nastavak je međunarodnog Simpozijuma „Jahorina“ koji je posljednji put održan 1991. godine na Jahorini.

Simpozijum danas predstavlja jedan od vodećih domaćih simpozijuma posvećenih razvoju i primjeni informacionih tehnologija.

Suorganizatori su elektrotehnički fakulteti iz Banjaluke i Beograda, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Rezime simpozijuma i zatvaranje ovog skupa predviđeno je za petak, 18. marta, u 19.00 časova u Hotelu „Bistrica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare