Sutra otvaranje izložbe „Boja upletena u misao“

0
Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sutra će biti otvorena izložba slika pod nazivom „Boja upletena u misao“ slikarke Marije Bjelošević, najavljeno je iz ove ustanove.Ciklus slika „Boja upletena u misao“ sastoji se od 20 djela, različitih formata, rađenih tehnikom akril na platnu, kaže za Srnu Bjeloševićeva.

Ona je navela da je ciklus slika započela na osnovnim studijama i nastavila po zavšetku, što je poslužilo kao podloga za novu seriju slika kojom se bavi na master studijama.

„Tema kojom se bavim je osavremenjavanje klasičnog pejzaža, priklanjajući se fovističkim i ekspresionističkim načelima“, naglasila je Bjeloševićeva.

Bjeloševićeva napominje da sa ličnom percepcijom pokreta i emocije, slobodnim spajanjem i bez ograničenja toplo-hladnih odnosa, kolorističke fleke uz slobodan crni crtež uokviruju u prepoznatljiv oblik drveta i grade modernizovane šume, lične, a opet otvorene i posmatraču da ih može doživjeti na svoj način.

Marija Bjelošević, rođena je u Zvorniku 4. aprila 1993. godine, a sada živi u Banjaluci. Diplomirala je 2015. godine na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, smjer slikarstvo, u klasi Vese Sovilja, a trenutno je na master studijama kod profesorice Borjane Mrđe.

Bjeloševićeva je do sada imala samostalnu izložbu „Boja upletena u misao“ u Kulturnom centru „Banski dvor“ u Banjaluci. Neke od selektovanih kolonija na kojima je učestvovala su „Koreni“ u Nišu 2014. godine, zatim „Obojeni tonovi“ u Subotici 2013, „Koraci“ u Banjaluci od 2009. do 2012. godine, kao i u Banji Vrućici u Tesliću u periodu od 2008. do 2013. godine.

Izložba slika pod nazivom „Boja upletena u misao“ biće otvorena sutra u 18.00 časova u holu Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare