Sutra otvaranje festivala “Koral – večeri češke muzike”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Koncertom umjetnika i profesora muzike iz Češke, Srbije i BiH, sutra će u Istočnom Sarajevu biti otvoren Festival “Koral – večeri češke muzike” koji će trajati do četvrtka, 20. novembra.
Ovogodišnji “Koral”, koji organizuje Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Ambasadom Češke u BiH, biće posvećen češkoj muzici i predstavljaće svojevrstan kulturni most između Istočnog Sarajeva i Praga.

U kulturnom događaju najvišeg ranga učešće su najavili profesor klavira na Konzervatorijumu u Pragu, češki pijanista Mihail Rezek, te redovni profesor klavira na fakultetima muzičke umjetnosti u Beogradu i Nišu i gostujući profesor na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pijanista Aleksandar Serdar, saopšteno je iz Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na koncertu, kojim će biti otvoren “Koral”, nastupiće i profesor flaute na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sanja Stijačić i profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu Ehlimana Tikveša.

Tokom četiri dana festivala, biće održan i majstorski kurs za klavir i solo pjevanje.

Organizatori Festivala “Koral”, koji je prvi put održan prošle godine, kada je bio posvećen ruskoj muzici, vjeruju da će ovaj vrhunski kulturni, umjetnički i akademski događaj postati tradicija i da će ljubitelji ozbiljne muzike u Istočnom Sarajevu imati priliku da prisustvuju koncertima najvećih svjetskih umjetnika.

Festival će biti otvoren u sali Kulturnog centra u Istočnom Novom Sarajevu u 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments