Sutra osveštanje spomenika Patrijarhu Pavlu

5

Spomenik blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, koji je postavljen ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila na Palama, biće osveštan sutra.

Osveštanje spomenika, koje je zakazano za 12.00 časova, predvodiće NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje sveštenika paljanske parohije.

Na postolju su ispisane riječe patrijarha Pavla – „Proći će sve ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek“, a postavljen je ispred ulaza u hram u položaju blagosiljanja vjernika.

Spomenik je dar paljanske kompanije „Stanišić“ stanovnicima Pala povodom 25 godina njenog postojanja i rada, a urađen je u bronzi.

Djelo je akademskog vajara Bojana Mikulića iz Banjaluke, a napravljen je u livnici „Janković“ u Smederevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
5 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Grijeh je skrnaviti Sveto ime našeg Patrijarha Pavla, tako što će na postolju spomenika stajati ime dobrotvora. Pravi dobrotori/donatori se ne reklamiraju, pogotovu sa sumnjivo stečenim bogatstvom.
Osim toga, prvo je trebalo urediti plato ispred Hrama, zatim ukloniti one smješne saksijice i korpice na ulazu, pa onda postaviti spomenik!
Ali, predizborna kampanja čuda stvara!

Bravo za komentar. Smeta mi sve navedeno.

Jeftinije je podici spomenik, nego prijaviti sve radnike pa da budes pravi dobrotvor.

НЕ ПРАВИ СЕБИ ИДОЛА НИТИ КАКВА ЛИКА; НЕМОЈ ИМ СЕ КЛАЊАТИ НИТИ ИМ СЛУЖИТИ. Незнам како црква оправдава овај грјех, нисмо ми Католици!!! нама Србима на срамоту иде ово.

Izbrisaše tako lako spomenik narodnim junacima NOB-a, gdje se nisu nalazili samo spomenici i biste, nego KOSTURNICA skoro stotinu palih boraca Drugog svjetskog rata.
Ostaci boraca! Alooo! Pa nebitno jesu li to tada bile „komunjare“, to su bili Paljani koji su dali život za naš grad i našu slobodu.

E pa nadam se slava današnjih dobrotvora neće dugo trajati i da će sve tragove njihovog postojanja jednog dana ukloniti, isto ovako.

A ovi što su učestvovali u skrnavljenju posmrtnih ostataka, neka mirno spavaju.