Sutra osnivanje Fondacije „Centar za edukacije, inovacije i preduzetništvo“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo sutra će na tematskoj sjednici donijeti Odluku o osnivanju Fondacije „Centar za edukacije, inovacije i preduzetništvo – Istočno Sarajevo“, saopšteno je iz Skupštine grada.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, grad Istočno Sarajevo, firma „Građenje“ Istočno Sarajevo i Inovacioni centar Banjaluka pokrenuli su inicijativu da zajednički formiraju fondaciju koja će, kao inovacioni centar, imati zadatak da uspostavi tijesnu saradnju između svih faktora koji imaju aktivnu ulogu u razvoju privrede i budu servis privrednicima.

U okviru inovacionog centra će biti razvijani strateški dokumenti s ciljem servisiranja privrednih preduzeća, kako već formiranih, tako i onih u nastajanju, navedeno je u saopštenju.

Ciljevi fondacije su i da služi kao katalizator za razvoj visokokvalitetnih malih i srednjih preduzeća, da doprinosi održivoj stopi zaposlenosti i kreiranju imovine u Republici Srpskoj, da stimuliše komercijalizaciju tehnologije i doprinosi razmjeni informacija, znanja i iskustva između poslovnih zajednica, istraživačko-razvojnih institucija i univerziteta.

Tematska sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo zakazana je za 11.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare