Sutra odluka o platama gradskih funkcionera

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo sutra bi trebalo da donese odluku o koeficijentima za utvrđivanje plata gradskih funkcionera za ovu godinu.

Iz Skupštine grada Istočno Sarajevo saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice i informacija o preventivnom djelovanju protiv zloupotrebe droga i opojnih sredstava na području grada, u kojoj se navodi da su u toku ove godine planirana predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola o ovoj temi.

U informaciji se navodi da je Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u protekloj godini na području grada proveo niz mjera i radnji na sprečavanju i otklanjanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U toku 2014. godine na području grada Istočno Sarajevo policijski službenici zaplijenili su 1,9 grama heroina, 378,1 grama marihuane, 10,2 grama spida, 39 stabljika kanabisa.

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarjevo u protekloj godini podneseno je šest izvještaja protiv isto toliko lica o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog prevoza i prijedlog mjera za poboljšanje i izvještaj o utrošku finansijskih sredstava datih srednjim školama u 2014. godini i plan utroška za ovu godinu.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare