Sutra obilježavanje 70 godina od hapšenja generala Draže

0

VIŠEGRAD – U Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada sutra će biti obilježeno 70 godina od hapšenja generala Dragoljuba Draže Mihailovića, koju tradicionalno obilježava Ravnogorski pokret Višegrad.
„Taj dan bitan je za istoriju, za našu ideju, za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja“, kažu u Organizacionom odboru.

U 9.00 časova organizatori su najavili polaganje cvijeća na Trgu palih boraca u Višegradu, a u 10.00 časova bogosluženje u crkvi Svetog oca Nikolaja u Draževini kod Višegrada.

U 11.00 časova će održan pomen i parastos generalu i njegovim pratiocima kapetanu Nikoli Majstoroviću, majoru Dragiši Vasiljeviću i poručniku Blagoju Kovaču koje je podignuto u Undruljama, gdje je general uhapšen 13. marta 1946. godine, a njegovi saborci ubijeni.

Polaganje cvijeća na spomenik Mihailoviću i obraćanje najavljeno je u 12.00 časova.

Čiča Dražu su pripadnici OZNE uhapsili u okolini Višegrada 13. marta 1946. godine.

U kompleksu Draževina od 1996. godine Ravonogorski pokret Višegrad redovno organizuje obilježavanje sjećanja na hapšenje i strijeljanje generala Draže Mihailovića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare