Sutra obilježavanje 21 godine od ubistva Srđana Kneževića

0

Na Palama će sutra biti obilježena 21 godina od ubistva nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ Srđana Kneževića.
Iz Udruženja boraca „Beli vukovi“ najavljeno je da će obilježavanje početi u 10.30 časova ispred spomenika Srđanu Kneževiću na Palama.

Poziv za obilježavanje upućen je predstavnicima institucija Republike Srpske i BiH, opštine Pale i Boračke organizacije.

Porodica Knežević i udruženje „Beli vukovi“ sve ove godine izražavaju ogorčenje činjenicom da pravosudne institucije još nemaju odgovor na pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo njihovog legendarnog komandanta – Belog vuka, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Predsjedavajući Kluba poslanika u Predstavničkom domu Paramentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je ranije Srni da odnos prema ubistvu Srđana Kneževića jasno pokazuje da pravosuđe BiH ne radi svoj dio posla kako bi trebalo.

„Očigledno je da određeni ljudi i određeni krugovi imaju i pravosudnu zaštitu jer je neshvatljivo da poslije toliko godina i pored toliko informacija u javnosti još nije otkrivena istina o tome ko je naredio i ko je izvršio ubistvo Belog vuka“, naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, vidljivo je na temelju svih pokazatelja koji govore o radu pravosuđa BiH i poražavajuće činjenice da ubistva, ne samo Kneževića, nego i Rista Jugovića i Željka Markovića, nisu procesuirana, što ukazuju na to da se određenoj političkoj strukturi, koja je tada bila na vlasti, to fakturiše kao hipoteka.

„Oni koji znaju ko je naredio i ko je izvršio ta ubistva to koriste kao metod pritiska na te političke subjekta da svoj posao rade onako kako odgovara dijelu međunarodne zajednice ili nekim drugim političkim subjektima u BiH“, rekao je Košarac.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala, a njegove ubice nikada nisu pronađene.

U vrijeme ubistva, Knežević je bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Specijalna jedinica „Beli vukovi“, čiji je bio komandant, formirana je 1993. godine, a ime su dobili ime po tome što su ostali zavejani u mećavi na Bjelašnici koju mogu samo vukovi da prežive.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare