Sutra obilježavanje 19 godina od ubistva Srđana Kneževića

0

Pripadnici jedinice „Beli vukovi“ obilježiće sutra na Palama 19 godina od svirepog i nerasvijetljenog ubistva legendarnog komandanta ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske Srđana Kneževića – Belog Vuka.

Predsjednik Udruženja „Beli vukovi“ Janko Šešlija rekao je Srni da će se sutra članovi porodice Srđana Kneževića, prijatelji i pripadnici „Belih vukova“ pokloniti sjenima svog komandanta i položiti vijence i cvijeće na spomenik na Palama.

Šešlija je istakao da je velika sramota da još nije rasvijetljeno ubistvo legendarnog komandanta i da se ništa nije pomaklo sa „mrtve tačke“.

„Sramota je i to što se ne može rasvijetliti ubistvo poštenog komandanta, borca i junaka. LJudi kao što je bio on stvorili su Republiku Srpsku“, istakao je Šešlija.

On se nada da će ubice i nalogodavci biti otkriveni i da će pravda pobijediti nepravdu.

Polaganje vijenaca predviđeno je u 10.30 časova.

Ratni komandant jedinice Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala. NJegove ubice nikada nisu pronađene.

Specijalna jednica „Beli vukovi“, čiji je komandant bio Srđan Knežević, formirana je 1993. godine.

Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare