Sutra o izgradnji bolnice Kasindo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo razmatraće sutra informacije o realizaciji zaključaka u vezi sa izgradnjom bolnice Kasindo i ishodu sastanka predstavnika grada i Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Narodne skupštine Republike Srpske.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo smatraju da treba istrajati u nastojanjima da problem bolnice u Kasindolu konačno bude riješen.

Na dnevnom redu sjednice biće odluka o usvajanju izvještaja o ostvarenju prihoda i izvršenju rashoda za 2011. godinu u iznosu od oko 9.280.000 KM.

Odbornici će razmatrati informaciju o smještaju u prihvatnim i alternativnim stanovima u gradu u kojima se krajem 2011. godine nalazilo 298 porodica.        

Alternativno zbrinjavanje se vrši putem dodjele stanova na korištenje koji su u vlasništvu Vlade Republike Srpske, te individualnim zakupom i smještajem u stanove čiji su vlasnici opštine i grad Istočno Sarajevo.

U informaciji se navodi da su 2011. u odnosu prethodnu godinu pravo na alternativni smještaj izgubile 24 porodice, dok je za 11 porodica obezbjeđen alternativni smještaj.

Zbog racionalizacije prostora šest porodica je preselilo u manje, odnosno u veće stambene jedinice u zavisnosti od broja članova.

Izgradnjom 21 stambene jedinice u opštini Istočno Novo Sarajevo stambeno je zbrinuta 21 porodica iz kategorije raseljenih lica koje su stanovale u kolektivnom centru u kasarni „Slaviša Vajner Čiča“.

Na dnevnom redu sjednice je i izvještaj o radu gradonačelnika i Administrativne službe grada za 2011. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare