Sutra nastup KUD-a „Romanijska luča“ i DNT-a „Šamot“

0

SOKOLAC – Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo „Romanijska luča“ organizuje sutra u Sportskoj dvorani na Sokocu godišnji koncert, povodom svoje krsne slave Svetog Simeona Mirotočivog, na kome će nastupiti i njihovo bratsko Društvo narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca.
„Biće ovo prilika da se našoj publici i ljubiteljima folklorne tradicije predstave sve selekcije društva, koje broji više od 250 članova. Prvi folklorni ansambl nastupiće sa koreografijama kojima smo oduševili publiku na nastupima u inostranstvu, širom Srbije i Republike Srpske“, rekla je za Srnu Jelena Ćajić, član KUD-a „Romanijska luča“.

Pripremni i dječiji ansambl će nastupiti sa svojim ustaljenim koreografijama, a sve nastupe pratiće muzički ansambl KUD-a „Romanijska luča“ i njihov podmladak.

Prema riječima Ćajićeve, pred publikom će se predstaviti svojim koreografijama, deveti put po redu, i članovi Društva narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca sa kojima Kulturno umjetničko društvo iz Sokoca godinama njeguje bratsku saradnju.

Koncert počinje u 19.00 časova u Sportskoj dvorani na Sokocu. Ulaznica je tri KM.

Kulturno-umjetničko društvo na Sokocu osnovano je 1974. godine, a njegov rad oživljen je novim okupljanjem čuvara tradicije 1998. godine pod nazivom „Romanijska luča“.

Dobitnik je više nagrada i priznanja sa gostovanja u inostranstvu i na manifestacijama „Šumadijski opanak“ u Aranđelovcu i „Zlatni opanak“ u Valjevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare