Sutra nastavak vakcinacije starijih od 65 godina

3
Ilustracija

Dom zdravlja Pale nastaviće sutra vakcinaciju protiv virusa korona starijih od 65 godina sa područja paljanske opštine, rekao je Srni koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović.

On je naglasio da će vakcinacija početi od 8.00 časova, te da je pripremljeno 77 doza vakcina, što će biti dovoljno za završetak prvog ciklusa imunizacije stanovništva.

Tanović je naveo da je 67 vakcina kineskog proizvođača „Sinovak“, dok je preostalih 10 kompanije „Astra Zeneka“.

„To nam je dovoljno za 77 lica starijih od 65 godina, koji su trenutno prioritetna kategorija za vakcinaciju. Vakcinacija protiv virusa korona je dobrovoljna i besplatna, a prioritetne grupe stanovništva su zdravstveni radnici, zaposleni i korisnici staračkih domova, osobe starije životne dobi i hronični bolesnici“, rekao je Tanović.

On je naveo da je na Palama više od 1.000 lica prijavljeno za vakcinaciju, dok bi revakcinacija trebala da bude obavljena do 20. juna.

U prethodnom periodu na Palama su vakcinisani radnici Doma zdravlja, kao i korisnici usluga i zaposleni u Domu za starija lica „Natura“, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Druga doza se daje 14-21 nakon prve sem Sinofarmove vakcine, a paljanski DZ izjavi revakcinacija ce biti do 20. juna. Da li je ovo realno ili se vi igrate sa ovim jadnim narodom? Na kraju krajeva, niko ne prati ko smije a ko ne primiti koju vakcinu vec samo te pitaju hoces-neces? Koliko je sa spiska odustalo zbog Astre? Od kada je to moguce se prijaviti za hronicne bolesnike mladje od 65 godina?

Astrzeneca revakcinacija za 12 nedjelja ide

Niko, razumijemo te, ti smatraš da će te vakcinom čipovati.
Ne zbunjuj ljude, napišeš glupost, pa jadni ljudi misle da će se kasno revakcinisati. Tako se unosi pometnja i pravi šteta javnom zdravlju.