Sutra na Palama Skupština Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“

4

Na Palama će sutra biti održana sjednica Skupštine Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“.
Rukovodstvo, članovi i gosti Asocijacije obratiće se na sjednici povodom 30 godina postojanja Narodne skupštine Republike Srpske.

U svečanom dijelu biće dat jednominutni pomen poginulim i preminulim poslanicima prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, te uručene plakete počasnim predsjednicima Skupštine Asocijacije.

U radnom dijelu sjednice biće razmotren izvještaj o radu Asocijacije u 2021. godini, uz kratki osvrt na protekli period i stanje u udruženju, te prijedlog plana aktivnosti za narednu godinu.

Sjednica Skupštine Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ zakazana je za 11.55 časova u objektu Mali dom na Palama, a izjave za novinare predviđene su za 11.30 časova.

Narodna skupština je formirana 24. oktobra 1991. godine kao Skupština srpskog naroda u BiH.

Skupština srpskog naroda u BiH proglašena je nakon što su 14. oktobra srpski poslanici preglasani u tadašnjoj Skupštini SR BiH.

Od njenog proglašenja, administrativno sjedište Skupštine bilo je u Sarajevu, da bi nakon izbijanja ratnog sukoba bilo izmješteno na Pale, a od 1998. godine sjedište Narodne skupštine Republike Srpske premješteno je u Banjaluku, gdje se i danas nalazi.

(www.palelive.com / Srna / Foto: BN)

Pretplati se
Obavijesti o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo su oni sto su se odrekli plate i bili u podrumima pa traze sada milione…! ( a zaradili milione dok su bili u podrumima)!

Pravi stvaraoci Republike Srpske su daleko od današnjeg SDS-a. SDS je danas nosioc probosanske politike iz čistog foteljaškog interesa. Kad su oni vladali u RS, neposredno poslije rata, nisi Golfa 2 smio ostaviti 10 minuta bez nadzora na ulici.

Za Marka i njegov komentar; „bitno je da sada možeš ostaviti Golfa 2 na ulici više od 10 minuta“ a što nam se stanovništvo osipa nekontrolisano, što građani nemaju nikakav posao ako nisu stranački poslušnici, što nam sva omladina naupusti opštinu, to je sve nebitno“ bitno je da svog golfa 2 možeš ostaviti više od deset minuta, žalosno

Kakvog nadzora, ako ima nadzora dodju ovi pomilovani i izrokaju nadzor… Hahaha…