Sutra na Palama akcija dobrovoljnog davanja krvi

0

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije organizuje sutra na Palama akciju davanja krvi za koju se do sada prijavilo 70 davalaca.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić izjavila je Srni da postoji potreba za svim krvnim grupama.

Ona je dodala da akciju realizuju u saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća „Elektrodistribucija“ Istočno Sarajevo.

„S obzirom da smo već postali veoma `velik i širok aparat`, ima nas 5.000, zbog lakšeg rada smo odlučili da putem aktiva firmi planiramo i radimo neke od akcija“, rekla je Pejićeva.

Ona je navela da je riječ o redovnoj akciji, koja je došla u pravom trenutku, jer već počinju i godišnji odmori, a potrošnja krvi je poprilično velika u Bolnici „Srbija“, ali i u drugim zdravstvenim ustanovama gdje se liječe sugrađani.

Pejićeva je najavila da će njihova redovna regionalna akcija biti organizovana u okviru „Spasovdanskih svečanosti“ 26. maja u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu, koja je posvećena Svjetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi.

„Dočekaćemo i goste iz regiona i planiramo oko 300 dobrovoljnih davalaca krvi na godišnjem zahvalnom ručku. Mi na taj način želimo da zahvalimo svim našim davaocima koji su tokom godine spašavali živote“, najavila je Pejićeva.

Ona je dodala da su posebno ponosni na činjenicu da imaju sve više novih članova, te da je to snaga i ponos Istočnog Sarajeva.

Akcija će biti realizovana sutra u prostorijama „Elektrodistribucije“ na Palama od 9.00 do 15.00 časova.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare