Sutra manifestacija „Srpska pjeva herojima“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu sutra će biti organizovana proslava Dana pobjede nad fašizmom pod nazivom „Srpska pjeva herojima“.
Organizatori su opštinski odbori Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva Istočno Sarajevo.

U okviru manifestacije u čast Dana pobjede i oslobođenja Evrope od fašizma biće održani koncert ruske i srpske muzike, istorijski čas i prigodne besjede, saopšteno je iz SPKD „Prosvjeta“.

Na ovaj način slavi se velika pobjeda slobodarske ruske i srpske vojske u velikom ratu i ističe zahvalnost bratskom ruskom narodu na nesebičnom žrtvovanju i pomoći prilikom oslobođenja srpskog i drugih evropskih naroda, navodi se u saopštenju.

Manifestacija je prilika da se ukaže javnosti na proces revidiranja i krivotvorenja istorije, pri čemu se umanjuju i negiraju žrtve srpskog i ruskog naroda, dodaje se u saopštenju.

„Ovakvim i sličnim sadržajima ukazuje se i na potrebu jačanja sveukupnih veza sa ruskim narodom, posebno u ovom nesigurnom vremenu kada se mijenjaju svjetske političke prilike i u kojima malobrojni i slabi narodi ne mogu opstati bez podrške i pomoći iskrenih i moćnih prijatelja“, navodi se u saopštenju.

Manifestacija će biti održana u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Istočnom Novom Sarajevu sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare