Sutra krsna slava “Belih vukova”

0

Članovi Udruženja boraca “Beli vukovi” sutra će na Palama proslaviti krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna služenjem parastosa za poginule pripadnike ove jedinice, polaganjem vijenaca na Centralnom spomeniku palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata i na spomenik komandantu ove specijalne jedinice Srđana Kneževića.

Nakon parastosa i polaganja vijenaca predviđeno je lomljenjem slavskog kolača, najavljeno je iz Udruženja boraca “Beli vukovi”.

“Od 1996. godine pripadnici ove specijalne jedinice Sarajevsko-romanijskog korpusa proslavljaju krsnu slavu 14. februara, ujedno se pomole za poginule saborce, ali i za sve ostale poginule borce Vojske Republike Srpske”, istaknuto je u saopštenju.

Parastos za poginule predviđen je u 11.00 časova u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, polaganje vijenaca kod centralnog spomenika palim borcima i kod spomenika komandantu “Belih vukova” Srđanu Kneževiću u 11.45 časova, te lomljenje slavskog kolača u 12.15 časova u restoranu “Bit”.

Specijalna jednica “Beli vukovi”, čiji je komandant bio Srđan Knežević, formirana je 1993. godine. Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments