Sutra koncert na šetalištu Dr Miodrag Lazić

0

ISTOČNA ILIDŽA – U Istočnoj Ilidži sutra će biti održan cjelovečernji koncert za građane Istočnog Sarajeva na kojem će se predstaviti kulturno-umetnička društva “Abrašević” iz Niša, “Boško Vujadin” i “Bratstvo” iz Istočne Ilidže, Etno grupa “Crven cvijet”, guslar Đorđe Nikolić, a svojim stihovima veče će dodatno uveličati književnik Saša Nikolić.

Koncert se organizuje u sklopu projekta Opštinske boračka organizacija “Ilidžanski borac” iz Istočne Ilidže i Udruženje penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije “Neka se herojstva naših očeva nikada ne zaborave”.

“Ovim projektom predviđeno je upoznavanje i zbližavanje djece iz Niša i Istočne Ilidže, a svakako je prilika da se prisjetimo doktora Miodraga Lazića, čije ime nosi šetalište, a koji je zauvijek povezao ova dva grada a i sve nas”, saopšteno je iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Građani Istočnog Sarajeva će imati priliku da uživaju u kulturno-umjetničkom programu, te u stihovima književnika Saša Nikolić, koji je dobitnik više nagrada i odlikovanja.

Nikolić je član Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Srpskog književnog društva “Zavet Vidovdanu” iz Beograda.

Čuveno Kulturno-umetničko društvo “Abrašević” osnovano je prije više od jednog vijeka, davne 1905. godine koje je radilo pri Veću sindikata. Međutim, ovo društvo smatrano je ne samo sindikalnim, već i radničkim, pa i gradskim kulturno-umjetničkim društvom.

Koncert će biti održan na šetalištu Dr Miodrag Lazić sa početkom u 20.00 časova.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Istočna Ilidža)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments